Два товарни автомобила с нелегално добита дървесина са задържани от екипа "Бързи и яростни"

Два товарни автомобила с нелегално добита дървесина са задържани от екипа
23.08.2016 / 09:49

Два товарни автомобила с нелегално добита дървесина са задържани от екипа на горските инспектори от Югоизточно държавно предприятие Юсеин Шакиров, Георги Дончев и Илия Иков. 35 кубика дърва за огрев от дъб и цер били открити в камионите, съобщи пред Радио „Фокус”-Сливен Шакиров.

 

Лесничеите не открили необходимите документи за добив на дърва. Според Шакиров, намереният кочан за склад по чл. 206, иззет от кабината на единия товарен автомобил, сочел, че става въпрос за сеч в частна гора на територията на Карнобат. Камионът обаче бил товарен с дървесина в държавна гора, и то на територията на Шумен.

Липсвали превозни билети за дървесината, както и каквато и да е марка са дървесината, дошла от Карнобат на територия на Шумен. Проверка на досието в системата показала, че позволително за сеч има, но то било за смяна предназначението на горски територии, липсвали технологичен план и карнет описи. Според Шакиров, става въпрос за проверка на съмнителна сеч и лесничеите проследявали с какви превозни билети ще бъде експедирана дървесината. Проверката показала, че до момента нямало и никакви билети от терминал. Екипът направил оглед на място и установил, че два сектора са изсечени почти на голо и сечта е навлязла в държавни гори. Дървосекачите обяснили, че са объркали границите.

 

Съставен е само констативен протокол, а дървесината и превозните средства са задържани. Горските служители нямали необходимите правомощия, за да съставят акт, защото нарушението и проверката са на чужда територия и в частни гори.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 ВАГАБОНТЪ - новинарски сайт | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев