Планът за финансово оздравяване на Общината няма да се разглежда на днешното заседание на Общинския съвет

Планът за финансово оздравяване на Общината няма да се разглежда на днешното заседание на Общинския съвет
31.08.2016 / 09:50

Планът за финансово оздравяване на Община Сливен няма да се разглежда на днешното заседание на Общинския съвет, съобщиха от Общината.

 

Причината е становище на Министерството на финансите, че е необходимо да бъдат включени още мерки за икономии и увеличаване на приходите. За това информира кметът на Сливен Стефан Радев. „По закон оздравителният план, с който се иска безлихвен заем, трябва да бъде предварително съгласуван с Министерството на финансите. Ние сме го изпратили за съгласуване, но получихме писмо, в което се казва, че посоката на оздравителния план е много добра, но са необходими още мерки за икономии и за увеличаване на приходите. Имах опасения, че министерството ще е поиска по-драстични мерки, но се надявам да бъдат поносими и изпълними. Опитвали сме се, когато предвиждаме намаляване на разходите, това да не води до по-малко публични услуги за гражданите, а напротив – да търсим повишаване на ефективността. Надявам се с министерството да стигнем до общо разбиране какво е възможно да се направи и кое е постижимо“, каза кметът.

 

 

За началото на септември е планирана среща с министъра на финансите, на която ще се обсъдят допълнителните мерки, след което планът ще бъде внесен за гласуване в Общинския съвет. „Очаквам подкрепа от общинските съветници. Разчитам на тяхната колективна воля и разум и на политическите сили, които те представляват. В крайна сметка този план е голяма отговорност и голям шанс за нашата община“, каза Стефан Радев.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 ВАГАБОНТЪ - новинарски сайт | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев