Рали „Сливен – 2016” започва днес

 Рали „Сливен – 2016”
02.09.2016 / 11:23

13 са специалните етапи на Международно автомобилно Рали „Сливен – 2016”, което започва от днес, съобщи пред Радио „Фокус”-Сливен мениджърът на състезанието Атанас Чанев. Рали

 

"Сливен" е четвърти кръг от националния рали шампионат на България и пети кръг от Регионалната купа на FIA - зона Балкани. Състезанието ще се проведе от 2-ри до 4-ти септември на площад „Хаджи Димитър”, центъра на Сливен и в планинските части на общините Сливен и Котел. Скоростни етапи ще има по бул. „Стефан Стамболов”, трасето преминава през кръстовищата на бул. „Г. Данчев”, пред магазин „Лидл” и хотел „Брилянтин”. Специалните скоростни етапи ще се провеждат главно в планинските части на общинските пътища.

 

Организаторите на ралито предупреждават хората да са внимателни за живота и имуществото си. Ще се следи за нерегламентирани пресичания на маршрута на ралито от пешеходци и велосипедисти. „Струпването на много хора също крие опасности, затова зрителите трябва да са много внимателни и да се съобразяват с указанията на полицията, за да не се допускат престъпления и нарушаване на обществения ред от участниците и зрителите на ралито. За осведомяване на гражданите ще бъдат предоставени конкретните места за наблюдаване на ралито и мерки за личната безопасност“, каза още Чанев.

 

Общинска охрана ще подпомага полицейските органи за обезопасяването на трасето и недопускане на инциденти със зрители по време на провеждане на състезанието. Историята на Рали "Сливен" започва от 1976 година, когато се провежда първото състезание, като кръг от националния рали шампионат. Официалното откриване на надпреварата е днес от 17.00 часа с церемониален старт на площад „Хаджи Димитър" в Сливен.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 ВАГАБОНТЪ - новинарски сайт | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев