Задържаха рецидивист, обявен за беглец от затвора в Бургас

задържаха рецидивист, обявен за беглец от затвора в Бургас
10.09.2016 / 11:15

Новозагорски криминалисти задържаха рецидивист, обявен за беглец от затвора в Бургас, извършил серия кражби от части домове в новозагорско. Той е влизал в домовете на хората, след като е срязвал предпазните мрежи против насекоми на прозорците.

 

От края на месец август в РУ-Нова Загора са регистрирани заявления за кражба на пари, златни накити и други ценности. На 8 септември полицейските служители задържат в новозагорското село Питово криминално проявения и осъждан В.В. от град Камено, обл. Бургас. Той е обявен за общодържавно издирване като беглец от затвора в Бургас - незавърнал се от домашен отпуск. Полицейските служители предприемат незабавни процесуално-следствени действия в обитавания от В.В. имот в село Питово.

 

На място е установен и криминално проявения С.С. от град Шивачево. В хода на операцията от жилището са иззети 8550 лв., 300 евро, голямо количество златни накити, ръчни часовници, мобилни телефони, таблет и други веществени доказателства, свързващи В.В. и С.С. с извършените домови кражби на територията на община Нова Загора. Задържани са за срок от 24 часа. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на двамата продължава.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 ВАГАБОНТЪ - новинарски сайт | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев