Атлети от Спортен клуб по ориентиране ще посрещнат факела на мира

14.09.2016 / 16:05

Атлети от Спортен клуб по ориентиране "Сини камъни" - Сливен ще посрещнат отбора от бегачи, пренасящ факела на мира, и ще тичат с него, обяви Силвия Никова, гл. експерт по спорта в Община Сливен. В маратона могат да се включат всички желаещи граждани. Международният отбор, който ще донесе огъня в България, се състои от 12 души. Те бягат ротационно по двойки, придружени от автомобили.

 

"Всеки, който желае да участва в пробега и да носи факела на мира, нека заповяда на входа на Сливен на 18 септември около 15 часа. Желаещите може да се включат, докато бегачите преминават по маршрута - булевард "Бургаско шосе" от входа на Сливен - бул. "Стефан Стамболов" - светофарите до хипермакет "Кауфланд" - бул. "Георги Данчев" - Градската градина. По този начин те ще спомогнат за развитието на хармонията между хората от целия свят", коментира Никова.

 

Тя смята, че колкото повече Пробегът за мир пътува от една нация към друга, чувството и осъзнаването на единството на световното семейство непрестанно расте. Инициативата не преследва никаква комерсиална цел и не подкрепя определена политическа кауза.

 

"Мирът започва от мен " е мотото на участниците в пробега.

 

Международният лекоатлетически световен пробег за мир ще премине през Сливен на 18 септември около 15:00 часа. По този повод ще се състои официална церемония в Градската градина.

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2018 ВАГАБОНТЪ - новинарски сайт | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев