На деветия месец: Жълт картон за кмета на Сливен Кольо Милев

На деветия месец: Жълт картон за Кмета на Сливен Кольо Милев
06.08.2012 / 08:54

Читател на ВагабонтЪ изпрати писмо, в което пише:

 

На деветия месец: Жълт картон за Кмета на Сливен Кольо Милев.

 

 

Какво не постигна и какво постигна Кметът Кольо Милев за 9 месеца кметуване в Сливен?

 

Липса на каквито и да е постигнати резултати от Кмета на Сливен Кольо Милев:

 

* Не посочи нито една злоупотреба или нарушение, извършени по времето на Лечковото управление, не сезира нито една институция, не изпрати нито един сигнал, не направи нито едно конкретно публично изявление по въпроса с данни, факти и предприети действия, както бе обещал преди изборите.

 

* Не доведе нито един чужд или наш стратегически инвеститор в Сливен.

 

* Не спечели нито един проект за финансиране от съществено значение за Община Сливен и нейната инфраструктура.

 

* Не използва по никакъв начин за благото на Общината подарените от държавата и наследени от Лечков военни имоти за над 110,000,000 лева.

 

* Не постигна никакъв резултат във „Водния цикъл”, независимо, че той подготви изцяло наново документите за проекта и ги подаде на чисто в МОСВ и както изглежда Кольо Милев, а не Лечков ще загуби окончателно Европейското финансиране по този проект.

 

* Не направи нищо за довършването и пускането в експлоатация на Пречиствателната станция за питейна вода.

 

* Не направи нищо за развитие и използване за благото на Сливен на даденостите като: Карандила, Даулите, Минералните бани, летището, недостроената писта, възможностите за алпинизъм и делтапланеризъм.

 

* Не направи нищо за пробива на улица „Раковски”.

 

* Не направи нищо за поддръжка и подобряване на градската среда в частта - озеленяване, зони за отдих и спорт, зони със свободен интернет, напротив, при неговото управление качеството на средата силно се влоши.

 

* Не предложи нито една инициатива, която да обедини всички жители на Общината, като им даде възможност да участват в управлението и в изграждането и поддържането на Сливен.

 

 

Постигнати резултати в личен и семеен план от Кмета на Сливен Кольо Милев:

 

* Назначи жена си на работа в Регионалната библиотека и веднага след това над Библиотеката и лично над нейната директорка заваляха финансови и най-различни други облаги, разбира се за сметка на останалите културни институции в Сливен.

 

* Назначи си антураж от близки, верни и добре хранени хора, предимно военни, на трудови и граждански договори и друго финансиране за много над 1,000,000 лева годишно от нашия джоб - на данъкоплатците.

 

* На всеки два месеца Кольо Милев посещаваше някоя интересна туристическа дестинация под надслова „Да намерим инвеститори” и получи нови и свежи впечатления и преживявания.

 

* Не зачитайки никакви закони, разпоредби, правила и графици започна да си строи до блока, в който живее „Първа частна улица” или „Кольо Милев” авеню, както е известна в Сливен.

 

 

Постигнати резултати от значение за града и региона от Кмета на Сливен Кольо Милев:

 

* Започна ремонт на разкопаните улици по несъстоялия се „Воден проект”. Само по себе си това е хубаво, но със следните забележки:

 

– При встъпването си в длъжност Кольо Милев обеща ремонта на улиците в центъра на града да бъде извършен до края на декември 2011, а той още продължава;

 

– Ремонтите са некачествени – остават дупки и неасфалтирани участъци, затрупват се отводнителни шахти, има множество шахти, които не са обезопасени, други шахти стърчат или са хлътнали и представляват опасност за движението;

 

– Всичко се прави на парче, хаотично, очевидно няма никакъв план, график и контрол.

 

– И Генералният въпрос: Г-н Кмете, това асфалтиране окончателно ли е, временно ли е, или „както дойде”?

 

* Започна изграждането на кръговото кръстовище до Тернопол. Тук изникват следните въпроси:

 

- Кметът обеща кръстовището да е завършено през май, а строителството започва едва сега, при одобрен проект и осигурено финансиране още от времето на Лечков?

 

- Това ремонт ли е или изграждане на нова пътна инфраструктура?

 

- Ако е нова инфраструктура, спазени ли са всички законови изисквания и правила за започване на строителство?

 

- Фирма Билдинг има ли права и съответен сертификат за извършване на ново пътно строителство?

 

- И пак Генералният въпрос: Не трябваше ли това кръгово движение да се разпростре и отвъд река „Асеновска”, като обхване и четирите натоварени направления там?

 

* Всички останали полезни действия, извършени от Кмета са обикновено резултат от публикации и подсещания от медиите. Останалото са псевдодейности, Пи-Ар дейности. Освен това като цяло не са от значение за инфраструктурата на Общината и качеството на живот на нейните жители. Създава се впечатлението, че събитията винаги изпреварват кмета Кольо Милев и той действа не по план – график, а хаотично, на парче, на пожар.

 

И при всичко това скъпо платените Му Пи – Ар и (познайте от кой джоб) ни заливат с оди и дитирамби, за това как Кмета Кольо Милев спрял от движение повреден асансьор, наградил ветеран от войната, осигурил място за репетиции на детски състав, асфалтирал цели 2 улици, след молба на живущите там, срещнал се с бейзболен отбор, посетил екзотична страна, прерязал лента, станал патрон на нещо, после станал патрон на още нещо, организирал поредния банкет…

 

 

Как да не извикаш с пълно гърло: Стига! Уважаеми сливналии - Кметът е гол!

 

Затова, Г-н Кмете, получаваш жълт картон – за цялостно творчество.

 

Получаваш и срок – три месеца, за да покажеш значими резултати по всички горни и други важни за Сливен теми.

 

Иначе… знаеш какъв картон следва.

 

6-ти август 2012

 

Сливен

 

Иван Димитров

 
 
comments powered by Disqus
 

Copyright © 2008-2016 ВАГАБОНТЪ - новинарски сайт | RSS емисия | Статистика

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев